Hoeveel kost een scooter rijbewijs?

02/08/2023
|
115
Waldo Taekema
Waldo Taekema
02/08/2023

Klaar met afhankelijk te zijn van je ouders of wil je je niet meer blauw betalen aan een ov fiets? Dan is het misschien tijd om je scooter of brommer rijbewijs te behalen. Hierbij is het natuurlijk van belang om te weten hoeveel je dit ongeveer gaat kosten. Om die reden zullen we in deze blog bespreken hoe duur een scooter rijbewijs is en waar dat geld allemaal naartoe gaat. Dus, hoeveel kost een scooter rijbewijs nou?

De kosten van de scooter rijles

Allereerst zullen we even kijken naar de kosten van de rijles voor de scooter. Het is natuurlijk nodig om een aantal rijlessen te volgen, maar gelukkig is dit zeker niet vergelijkbaar met het aantal lessen dat je voor een autorijbewijs nodig hebt.

hoeveel kost scooter rijbewijs

De kosten voor het afnemen van rijlessen voor je scooter verschilt nogal. Bedenk je voordat je een rijschool kiest goed wat de kosten zijn en of je niet goedkoper uit kunt zijn. Het aantal lessen dat je nodig hebt om te leren scooter rijden verschilt verder ook nog, maar je kunt uit gaan van ongeveer 4 lessen. Voor een losse les bij bijvoorbeeld de ANWB betaal je €44,50. Dit zou uitkomen op een bedrag van gemiddeld €178 aan rijles kosten.

Wat kost een theorie-examen scooter?

Voordat je op praktijkexamen kunt gaan, moet je natuurlijk ook nog je theorie-examen scooter halen. Ook hier zijn weer kosten aan verbonden, maar dit valt gelukkig mee afhankelijk van het aantal pogingen dat je nodig hebt.

Op dit moment kost het afnemen van een theorie-examen namelijk €41 per keer. Heb je extra tijd nodig? Daarvoor betaal je nog eens extra €12,35. Mocht je dus je theorie-examen niet in één keer halen, ben je ineens €82 kwijt aan je theorie. Het is dus zaak dat je je goed voorbereid zodat je zo min mogelijk tijd en geld kwijt bent aan je theorie-examen voor rijbewijs A!

Ook interessant  Hoeveel kost het huren van een personenauto?

Wat kost een scooter rijbewijs praktijk?

Wanneer je je rijlessen gehad hebt en je theorie-examen gehaald hebt, is het tijd voor je praktijkexamen. Dit is een van de belangrijkste momenten van het proces van het behalen van je scooterrijbewijs en het is van belang dat je hier goed voorbereid op bent! Door middel van de lessen kom je zo goed voorbereid mogelijk naar je praktijkexamen en ben je er helemaal klaar voor.

kosten scooter rijbewijs

De kosten voor het praktijkexamen zijn aan de hoge kant. Wanneer je een los praktijkexamen voor je scooter boekt, betaal je hier €130 voor. Wanneer je dit alles dus los zou betalen, ben je in totaal ongeveer tussen de €350 en €400 kwijt aan scooter rijbewijs kosten. In vergelijking met de kosten van een autorijbewijs is dit super goedkoop.

Totaalpakket

In sommige gevallen is het mogelijk om iets goedkoper uit te zijn bij het aanschaffen van je scooterrijbewijs. Dit komt door het feit dat er veel rijscholen zijn die een totaalpakket aanbieden voor een lagere prijs. Hierbij betaal je meestal rond de €300 voor alles en ben je dus een beetje goedkoper uit. Let op, kies niet simpelweg de rijschool met de laagste prijs. Doe een beetje vooronderzoek naar het slagingspercentage en ervaringen van voorgaande leerlingen, zodat je zeker weet dat je een rijschool kiest waar je bij past! Vond je deze blog nou interessant? Bekijk ook zeker onze blog over de kosten van een Tesla. Of lees meer over hoeveel het nu kost om een auto te huren.

Ook interessant  Hoeveel kost een letselschade advocaat?

Recent

Hoeveel kost adverteren op Google?

08/05/2024

Hoeveel kost een wijnproeverij thuis?

07/05/2024

Hoeveel kost een transportvergunning?

06/05/2024

Hoeveel kost het produceren van farmaceutische verpakkingen?

30/04/2024

Hoeveel kost het om een woning te verzekeren?

16/04/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kost een beugel?

|
,

Hoeveel kost een autotransport?

|

Hoeveel kost het inhuren van een schoonmaakbedrijf?

|

Hoeveel kost het om een internetradio op te zetten?

|
© Copyright Hoeveel kost 2024

Onderdeel van DeBetekenisFabriek

hello world!