Hoeveel kost het om je nagels te doen?

10/04/2024
|
145
Waldo Taekema
Waldo Taekema
10/04/2024

Laat jij regelmatig je nagels doen? Dan zul je best wel wat geld kwijt zijn in een aantal maanden. Ook als je zelf je nagels doet, kan zijn dat je veel geld kwijt bent voor je spullen. Hoeveel kost het om je nagels te laten doen?

In Nederland kan de prijs bij de nagelstudio per provincie verschillen. In Drenthe ligt een nagelsalon waar het hoogste bedrag 90 euro is. Een andere dure provincie is Zeeland. Hier betaal je 28 euro voor gellak en 54 euro voor acrylnagels. In Overijssel is het een stuk goedkoper en betaal je gemiddeld 25 euro voor gellak. In België ligt de gemiddelde prijs dat je betaald voor gellak te laten zetten iets hoger.

Gelnagels

Het verschil tussen normale nagellak en gellak is dat gellak een dikkere structuur heeft. De prijs hangt sterk af van de professionaliteit van de manicure. Voor het zetten van gelnagels zal de prijs tussen de 30-70 zitten. Ook kun je alleen je nagels laten bijwerken. Dit zal ongeveer tussen de 20 en 40 euro zitten. Sommige mensen willen een extra detail toevoegen zoals een steentje of andere nailart. Hier zal je dan extra voor bij moeten betalen. De kosten kunnen vaak een drempel voor mensen zijn om hiermee te beginnen. Je weet dan wel zeker dat het professioneel wordt gedaan en dat het als het goed is 2-3 weken meegaat.

Acrylnagels

Het zetten van acrylnagels is nog een stukje duurder in vergelijking tot het zetten van gelnagels. Alleen al de productkosten van een set zijn tussen de 10 en de 15 euro. Daarnaast duurt het zetten van acrylnagels best wel lang. Je moet er ongeveer 1,5 uur voor zitten. Ik denk dat je daarom wel snapt waarom de prijs van acrylnagels zo hoog ligt. Voor de nagelstyliste blijft er na de aftrek van belasting, materiaal en uren niet veel meer over. Voor een normale natuurlijke set betaal je 60 euro voor acrylnagels. Als je een kleurtje wil toevoegen, kost de set rond de 75 euro. Er wordt ongeveer 1 euro per minuut gerekend door de nagelstylist. Het voordeel is wel dat je met acrylnagels ongeveer 4 weken vooruit kunt.

Ook interessant  Hoeveel kost het kopen van kleding gemiddeld?

BIAB-behandeling

BIAB-nagels is dikker dan gelnagels en dunner dan acrylnagels. Ze blijven er goed zitten en als je het eraf haalt, heeft het geen schade voor je nagel. Ze blijven ongeveer 2-3 weken mooi zitten. Het voordeel van BIAB is dat je nagels gestimuleerd worden om te groeien. Als je natuurlijke BIAB wilt laten zetten, kost dat je rond de 35 en 50 euro. Deze prijs komt voort vanwege de hoge kwaliteit van BIAB en duurzaamheid. Als je ook nog een bepaalde kleur wil, dan kost het je ongeveer 10 euro extra. De prijzen kunnen erg verschillen per salon, dus kijk altijd goed op de prijslijst.

Zelf je nagels doen

Je kunt natuurlijk ook zelf je nagels doen. Misschien heb je een date en wil je graag nog even van te voren je eigen nagels fatsoeneren. Hier zitten voordelen aan. Je hoeft bijvoorbeeld niet met het OV of met de fiets te reizen voor een nagelafspraak. Het kan allemaal bij je thuis. Het aanschaffen van de producten zal aan de dure kant zijn, maar je haalt wel veel behandelingen bij de nagelstudio eruit. Je hebt redelijk wat producten nodig die je moet aanschaffen. Voor gellak kun je een beginner set kopen. Een beginners set kost rond de 80 en 100. Hier zitten alle benodigdheden om te beginnen: gellakjes, topcoat, basecoat, nagelvijl, remover en een Ledlamp. Ook kun je een BIAB set kopen. Deze kost ongeveer 60 -100 euro. Dat ligt een beetje aan wel merk. Hier zitten BIAB kleuren, base coat, primer, buffervijl, penselen en andere dingen die je nodig hebt om BIAB te zetten.

Ook interessant  Hoeveel kost een paard?

Recent

Hoeveel kost adverteren op Google?

08/05/2024

Hoeveel kost een wijnproeverij thuis?

07/05/2024

Hoeveel kost een transportvergunning?

06/05/2024

Hoeveel kost het produceren van farmaceutische verpakkingen?

30/04/2024

Hoeveel kost het om een woning te verzekeren?

16/04/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kost baardverzorging

|

Hoeveel kost een diëtist per maand?

|

Hoeveel kost een kind de eerste 5 jaar?

Wat kost een tattoo

|
, ,
© Copyright Hoeveel kost 2024

Onderdeel van DeBetekenisFabriek

hello world!