Hoeveel kost het om je huis in te richten

15/04/2024
|
35
Waldo Taekema
Waldo Taekema
15/04/2024

Ga jij je huis inrichten en heb je allemaal nieuw interieur nodig? Dat is best een kostenplaatje. Je moet namelijk met verschillende dingen rekening houden. Ga je een architectenbureau inschakelen of niet? Wat zijn de gemiddelde kosten van een huis inrichten? Lees hier meer over in deze blog.

Meubels

Meubels zijn vaak de grootste kostenpost voor je interieur. De kosten verschillen ook per kamer. Een basis inrichting voor de woonkamer kost tussen de 1500 en 5000 euro. Een inrichting voor een slaapkamer kan een stuk duurder liggen. Een slaapkamerinrichting kost tussen de 2000 en 7000 euro. Het ligt natuurlijk ook aan je smaak en gezinssamenstelling, waarin het bedrag kan variëren. Je kunt hier natuurlijk wel op besparen door tweedehands spullen te kopen.

Eettafel

Vloeren

Deze kosten variëren natuurlijk van het type vloer dat je kiest. Een tapijt leggen kost ongeveer 20 euro per vierkante meter. Een duurde vloerbedekking is een houtenvloer. Die kosten kunnen tot 25 euro per vierkante meter zitten. De prijs zit hem ook in hoe gemakkelijk je de vloer kan leggen. Ook kan een visgraatvloer leggen duurder zijn dan een houten parketvloer, omdat dit meer tijd kost om te leggen.

Keuken

Ga jij je huis inrichten dan zal veel van je budget naar de keuken gaan. Een keuken kost gemiddeld tussen de 12.000 en 25.000 euro. Hier zit dan ook alle apparatuur, zoals een koffieapparaat, en ook de montage zit bij inbegrepen. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de prijs van een keuken. Zo kan het formaat een belangrijke factor zijn. Als jij een kookeiland en alles wilt, dan kun je zeker verschil in prijs verwachten. Het merk van de keuken en het materiaal speelt ook mee. Een keukenblad van natuursteen is veel duurder dan kunststof. De kosten loop ook op als er nieuwe leidingen gelegd moeten worden.

Ook interessant  Hoeveel kost een hamster?

Badkamer

Aan een badkamer ben je gemiddeld 6000 tot 9000 euro kwijt. Je hebt dan naast de douchecabine en wastafel ook de tegels en montage. Hier zijn ook een aantal elementen die de prijs bepalen. Als eerst de afmeting van de ruimte. Dit speelt mee als je nieuwe tegels in je badkamer wil laten zetten. Ook bepaalt de mate van luxe de totaalprijs van de badkamer. Als je een hoog budget hebt, kun je gaan voor meer sanitair.  Ben jij op zoek naar een nieuwe badkamer en wil je die ook laten? Kijk dan bij een interieurbouwer in Maastricht.

Raambekleding

Voor een warm en gezellig interieur is het belangrijk dat je gordijnen in je huis hebt. Naast dat ze een huiselijke sfeer geven, weken ze ook nog eens isolerend. Je kunt ze krijgen in verschillende kleuren stoffen en patronen. De soort raambekleding verschilt ook in prijs. Je betaalt ongeveer tussen de 7500 en 13.000 euro. Hier zit ook het ophangen van de raambekleding tussen.

interieur

Verlichting

Je hebt ongeveer 15 lampen in eengezinswoning nodig. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe groot je woning is. Lampen zijn meestal niet heel goedkoop, maar kunnen wel enorm in prijs verschillen.  Je kunt voor alle lampen in je huis ongeveer 12.000 euro rekenen. De prijs verschilt natuurlijk of je de verlichting zelf installeert of het zelf doet installeren.

Accessoires

Als laatste, heb je natuurlijk accessoires nodig voor je het inrichten van je huis. Denk aan schilderijen, beelden, een vloerkleed, een spiegel, etc. Hier kan het bedrag natuurlijk erg in verschillen. Met 1000 euro kom je al heel ver.

Ook interessant  Hoeveel kost het verkopen van je huis?

Recent

Hoeveel kost adverteren op Google?

08/05/2024

Hoeveel kost een wijnproeverij thuis?

07/05/2024

Hoeveel kost een transportvergunning?

06/05/2024

Hoeveel kost het produceren van farmaceutische verpakkingen?

30/04/2024

Hoeveel kost het om een woning te verzekeren?

16/04/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kost het om een woning te verzekeren?

|

Hoeveel kost een samenlevingscontract?

|

Hoeveel kost het om een slot te vervangen?

|

Hoeveel kost het om een makelaar in te huren?

|
© Copyright Hoeveel kost 2024

Onderdeel van DeBetekenisFabriek

hello world!