Hoeveel kost een vegan supplement?

05/03/2024
|
37
Waldo Taekema
Waldo Taekema
05/03/2024

Het gebruik van supplementen in Nederland wordt steeds populairder. Ruim de helft van de Nederlanders (65 procent) maakt gebruik van supplementen. Jaarlijks wordt er een aanzienlijk bedrag van ongeveer 1,1 miljard euro besteed aan deze producten. Supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten, capsules, poeder en gummies. Door de groeiende populariteit van veganistische diëten is er een toenemende vraag naar veganistische supplementen. Hierdoor is het assortiment aan veganistische supplementen sterk in opkomst. Maar wat zijn vegan supplementen precies en hoeveel kosten ze? Dat leggen we uit in deze blog!

vegan supplementen

Wat is vegan?

Veganisme is een levensstijl waarbij mensen ervoor kiezen om geen voedsel te consumeren of producten te gebruiken die afkomstig zijn van dieren, iets wat voortkomt uit dieren of dat op dieren is getest. Mensen die veganistisch zijn eten dus geen vlees, vis, zuivelproducten, eieren, honing en producten die gelatine bevatten. In een veganistische levensstijl worden alle dierlijke producten vermeden en vervangen door plantaardige producten zoals fruit, peulvruchten, noten en groenten. In plantaardige producten zitten ook veel voedingsstoffen, zo zitten er bijvoorbeeld eiwitten in een banaan en magnesium in peulvruchten.

Wat is een supplement?

Supplement betekent letterlijk: aanvulling. Een voedingssupplement is dus een aanvulling op je dagelijkse voeding. Supplementen worden genomen om ervoor te zorgen dat het lichaam alle essentieel voedingsstoffen ontvangt om optimaal te kunnen functioneren.

De beste manier om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen is door een evenwichtige voeding, maar het kan soms lastig zijn om alle benodigde voedingsstoffen in voldoende hoeveelheden uit alleen voedsel te halen. Voedingssupplementen kunnen dan een handige en effectieve manier zijn om eventuele tekorten aan te vullen

Ook interessant  Hoeveel kost een vaccinatie voor je huisdieren?
vegan supplementen

Wat zijn vegan supplementen eigenlijk?

Mensen die een veganistische levensstijl volgen, vermijden dierlijke producten in hun dieet. Hierdoor lopen ze het risico bepaalde voedingsstoffen mis te lopen die vaak voorkomen in dierlijke producten, zoals vitamine B12, vitamine D3, omega-3-vetzuren, calcium, ijzer en eiwitten. Het kan dus uitdagender zijn voor veganisten om al deze voedingsstoffen in voldoende mate binnen te krijgen via enkel hun voeding.

Om eventuele te korten aan te vullen, kunnen veganisten gebruikmaken van vegan supplementen. Dit zijn supplementen die specifiek zijn samengesteld zonder enige dierlijke ingrediënten of bijproducten. Deze supplementen bevatten vaak synthetische of plantaardige vormen van de ontbrekende voedingsstoffen.

Vegan proteïne

Het nieuwste vegan supplement is vegan proteïne poeder. Vegan proteïne poeders worden in tegenstelling tot de meeste proteïne poeders gemaakt van plantaardige bronnen, zoals erwten, rijst, hennep of soja. Daardoor is het 100% plantaardig eiwit.

Eiwitten zijn heel belangrijk, want het lichaam gebruikt eiwitten als bouwstof voor lichaamscellen. Het lichaam heeft dus voortdurend eiwitten nodig om nieuwe cellen te maken en oude cellen te vernieuwen. Veel veganistische mensen vinden het lastig om eiwitrijk te eten en dan is vegan proteïne poeder echt dé perfecte oplossing om toch aan je eiwitten te komen!

vegan supplementen

Hoeveel kost een vegan supplement?

Doordat er veel verschillende soorten vegan supplementen zijn, is het moeilijk om er een specifieke prijs aan te koppelen. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het merk, de hoeveelheid en de soort. Vegan supplementen in tablet vorm, zoals vitamines en mineralen kosten ongeveer 30 euro per potje. De vegan poeder supplementen kosten ongeveer tussen de 20 en 35 euro voor een pot van 1 kg.

Ook interessant  Hoeveel kost een nier?

Recent

Hoeveel kost het om je nagels te doen?

10/04/2024

Hoeveel kost een paspoort met spoed?

09/04/2024

Hoeveel kost een beugel?

02/04/2024

Hoeveel kost een stedentrip naar Italië?

22/03/2024

Hoeveel kost een samenlevingscontract?

13/03/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kost spirituele begeleiding?

|

Hoeveel kost een vaccinatie voor je huisdieren?

Hoeveel kost een veiligheidsonderzoek?

|

Hoeveel kost een kind de eerste 5 jaar?

© Copyright Hoeveel kost 2024

Onderdeel van DeBetekenisFabriek

hello world!