Hoeveel kost het maken van pindakaas

12/10/2023
|
151
Waldo Taekema
Waldo Taekema
12/10/2023

Het is een geliefd broodbeleg en ingrediënt in talloze recepten over de hele wereld. Veel mensen genieten dagelijks van een boterham met pindakaas, maar heb je je ooit afgevraagd hoeveel het eigenlijk kost om pindakaas te maken? In deze blog gaan we kijken hoeveel het kost om pindakaas te maken.

Ingrediënten voor pindakaas

Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk pinda’s. Voor een standaard pot pindakaas van 350 gram heb je ongeveer 250 gram pinda’s nodig. De kosten van pinda’s kunnen verschillen, maar laten we aannemen dat je een zak pinda’s van 500 gram kunt kopen voor ongeveer €2,50. Dit betekent dat de pinda’s voor een pot pindakaas ongeveer €1,75 kosten.

Overige ingrediënten

Naast pinda’s heb je vaak andere ingrediënten nodig, zoals zout en suiker om de smaak te verbeteren. De extra ingrediënten zullen ongeveer €0,50 kosten voor een pot.

Verwerkingskosten

Het verwerken van pinda’s tot pindakaas heeft machines en arbeid nodig. De kosten van deze verwerkingsstappen kunnen ook verschillen, maar deze zullen ongeveer €0,20 zijn.

Verpakkingskosten

Het wordt meestal verkocht in glazen of plastic potten. De kosten van de verpakkingen zullen verschillen, maar over het algemeen kost het €0,30 om de pindakaas te verpakken en van een etiket te voorzien.

Transport en distributie

Het transporteren van de grondstoffen naar de fabriek en vervolgens de afgewerkte versie naar de winkels, brengt ook extra kosten met zich mee. Deze kosten verschillen ook, afhankelijk van de locatie. Het zal ongeveer €0,50 kosten.

In totaal zal het €3,25 kosten om te maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om het zelf te maken. De kosten zullen ook duurder zijn als je biologische pinda’s gebruikt. Hoe gezond pinda’s zijn kun je ook in deze blog lezen.

Ook interessant  Hoeveel kost een milieupark gemiddeld?

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook deze blog of lees de blog hoeveel het kost een app te ontwikkelen.

Recent

Hoeveel kost een goed alarmsysteem?

26/06/2024

Hoeveel kost het theorie-examen?

17/06/2024

Hoeveel kost een groendak?

11/06/2024

Hoeveel kost een dakkapel?

07/06/2024

Hoeveel kost een schoonmaker?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kost een goed alarmsysteem?

|

Hoeveel kost een beugel?

|
,

Hoeveel kost een gemiddelde starterswoning?

Hoeveel kost een motorverzekering?

|
, ,
© Copyright Hoeveel kost 2024

Onderdeel van DeBetekenisFabriek

hello world!