Hoeveel kost een zonwering?

13/09/2023
|
99
Waldo Taekema
Waldo Taekema
13/09/2023

Het wordt steeds warmer in Nederland waardoor zonwering interessanter gaat klinken voor je huis. De temperaturen lopen op en slapen wordt steeds moeilijker. De ventilator draait overuren, maar met deze temperaturen en hittegolven werkt dit helaas niet heel effectief. Tijd om de zon tegen te houden. Zonwering is er in allerlei soorten, maten, types, varianten, kleuren en uitstraling. Wat voor opties zijn er allemaal en hoeveel kost het?

De beste keuzes voor zonwering

Heb je al eens gedacht om rolluiken, screens, markiezen of ander zonwering aan te schaffen? Misschien heb je je huis zelf gebouwd en heb je vast gezien dat er heel veel opties op de markt zijn. Wat is de beste keuze en waarom zou je specifiek voor een type zonwering moeten gaan? We willen je alvast verklappen dat je er ook goed aan doet een zonnewering te installeren als je een airco in huis hebt. Met een zonwering hoeft de airco namelijk minder vaak aan en niet hard te blazen. Benieuwd naar hoeveel een huis bouwen kost? Lees hier meer.

Uitvalscherm

Last van de zon binnen? Kies dan voor een uitvalscherm. Een uitvalscherm is er om voornamelijk de temperatuur laag te houden binnen het huis. Het is niet bestemd om er gezellig onder te zitten en een drankje te nuttigen. Meestal plaats je een uitvalscherm aan de buitenzijde van het huis. Een uitvalscherm wordt opgehangen aan de gevel en loopt schuin af zodat de zonnestralen niet de woonkamer binnen schijnen. De prijzen van een uitvalscherm variëren bij een uitvalscherm van 1 meter breedte van € 150 – € 340, tot maximaal een uitvalscherm van 4 meter breedte van € 410 – € 690.

Ook interessant  Hoeveel kost een kind?

Knikarmscherm

Toch liever onder een scherm zitten om dat drankje te nuttigen? Kies dan voor een knikarmscherm. Deze schermen zijn ideaal om te gebruiken als je een groter terras in de tuin hebt staan. Ze worden ondersteund door elektrische knikarmen zodat je het scherm in en uit kan schuiven. Een gemiddeld knikarmscherm kost €900, en dat kan oplopen tot €3000. Mocht je al een overkapping hebben staan, maar je wilt toch zonwering? Dat kan met automatische zonwering voor een overkapping. Bent u een overkapping aan het bouwen? Denk dan ook aan de kosten van de ramen bijvoorbeeld. Belangrijk, want velen overzien deze kosten.

Rolluiken

Een goedkopere, maar effectieve zonwering zijn rolluiken. Rolluiken worden geplaatst op het kozijn en kunnen verticaal geopend en gesloten worden. Waarom is dit effectief? Rolluiken verduisteren de gehele wonen van binnen, beter dan andere zonwering. Ook werken rolluiken zeer isolerend omdat het de warmte binnenhoudt tijdens de koude dagen.

Rolluiken variëren ook in prijs. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kunststoffen rolluiken omdat die goedkoper zijn. Vind je aluminium rolluiken mooier, is dat ook een optie, maar betaal je meer. Voor een kunststof rolluik van 100 bij 100 cm betaal je ongeveer € 90 tot € 150, terwijl voor een aluminium rolluik met dezelfde maat betaal je € 100 tot € 250. Ook zijn rolluiken niet alleen een optie voor jouw standaard ramen en deuren, ze kunnen ook gebruikt en geïnstalleerd worden in jouw veranda. Nog veel meer informatie over veranda’s vind je op deze website.

Recent

Hoeveel kost adverteren op Google?

08/05/2024

Hoeveel kost een wijnproeverij thuis?

07/05/2024

Hoeveel kost een transportvergunning?

06/05/2024

Hoeveel kost het produceren van farmaceutische verpakkingen?

30/04/2024

Hoeveel kost het om een woning te verzekeren?

16/04/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kost het om een woning te verzekeren?

|

Hoeveel kost het om je huis in te richten

|

Hoeveel kost een samenlevingscontract?

|

Hoeveel kost het om een slot te vervangen?

|
© Copyright Hoeveel kost 2024

Onderdeel van DeBetekenisFabriek

hello world!