Hoeveel kost een transportvergunning?

06/05/2024
|
13
Waldo Taekema
Waldo Taekema
06/05/2024

Als je beroepsvervoerder wilt worden, heb je een Eurovergunning nodig. Dit wordt ook wel een Niwo vergunning genoemd. Het werkt anders als bij autotransport. Er zijn namelijk speciale certificaten voor nodig. Ben je benieuwd hoeveel een transportvergunning kost? In deze blog vertellen we je hier meer over.

Eurovergunning

Je hebt een Eurovergunning / transportvergunning nodig al je voertuig een laadvermogen beschikt van meer dan 500 kilo. Dit is voor binnenlands en buitenlands vervoer.  De transportvergunning dient aangevraagd te worden bij de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie.

Voorwaarden transportvergunning

Allereerst dient het bedrijf geregistreerd te zijn bij de Kamer van Koophandel. Ook dient het voertuig een financieel vermogen te hebben van 9000 euro. Hiermee kan er aangetoond worden dat er voldoende financiële middelen zijn voor de start van de onderneming. Als er een extra voertuig bij komt, komt daar nog eens extra 5000 euro bij. Daarnaast dient de ondernemer een VOG te hebben. Ook dient de ondernemer een cursus te volgen. Een transportvergunning is 5 jaar geweldig. De vergunning dient daarna verlengt te worden. Er moet dan opnieuw aan de eisen worden voldaan.

stuur vrachtwagen

De kosten van een transportvergunning

Voor het aanvragen van een transportvergunning zijn een aantal papieren nodig. Je zult eerst de vergunning moeten aanvragen. Dit zal ronde de 235 euro kosten. Als je de vergunning wilt verlengen, kost dat je 120 euro. Ook betaal je elk jaar ongeveer 24 euro heffing voor transportvergunning. Daarnaast betaal je ook 25 euro als je je transportvergunning gaat ophalen.  Als je je naam of adres laat wijzigen, kost dat 24,50. Wil je meer weten over de kosten in het transport? Lees dan ook onze blog over de kosten van een personenbus.

Ook interessant  Hoeveel kost een paard?
vrachtwagen

CEMT-vergunning

Er bestaat ook nog een speciale CEMT-vergunning. Hiermee kan er beroepsvervoer gedaan worden nar de 44 landen die bij het CEMT zijn aangesloten. Het is een aanvulling op de Eurovergunning. Voor het aanvragen van een CEMT-vergunning betaal je 75 euro. Als je kiest voor een jaar betaal je voor de afgifte 140 euro. Als je kiest voor een maandvergunning, kies je 14 euro.

Bestuurdersattest

Ook heb je nog een bestuurdersattest, Dit houdt in dat vrachtwagens buiten de EU als chauffeur aan de slag gaan bij een Nederlands transportbedrijf. De kosten voor het aanvragen van een bestuurdersattest bedraagt 135 euro.

Douanekosten

Als vrachtwagenchauffeur die goederen naar andere landen vervoert kan vaak te maken krijgen met een douane. Als je door de douane wilt komen moet je een controle document van internationaal vervoer van goederen over de weg. Dit noemen ze een TIR-Carnet. Voor de aanmelding in een TIR-systeem betaal je 85 euro. Voor de afgifte van het document betaal je voor 6 bladen 60 euro en voor 14 bladen 75 euro.  Deze bladen heb je nodig als je op een laad- en losplaats staat of de door de douane moet gaan. Als je door de douane wilt komen heb je 2 bladen nodig. Er zijn ook plaatsen waar je 8 balden nodig hebt dus dan moet je die die van 14 bladen van 75 euro pakken

Rijden zonder transportvergunning

Als je goederen vervoert zonder transportvergunning kun je een flinke boeten krijgen. Je kunt al snel ongeveer 3,5 duizend euro betalen. Als je rijdt zonder vergunning krijg je 120 sanctiepunten. Dat wordt keer 29 euro gedaan

Ook interessant  Hoeveel kost het produceren van farmaceutische verpakkingen?

Recent

Hoeveel kost adverteren op Google?

08/05/2024

Hoeveel kost een wijnproeverij thuis?

07/05/2024

Hoeveel kost het produceren van farmaceutische verpakkingen?

30/04/2024

Hoeveel kost het om een woning te verzekeren?

16/04/2024

Hoeveel kost baardverzorging

16/04/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kost een paspoort met spoed?

|

Hoeveel kost een stedentrip naar Italië?

|

Hoeveel kost een OV-fiets?

|

Hoeveel kost het huren van een personenbus?

|
,
© Copyright Hoeveel kost 2024

Onderdeel van DeBetekenisFabriek

hello world!