Hoeveel kost een nier?

01/08/2023
|
253
Waldo Taekema
Waldo Taekema
01/08/2023

#Disclaimer: Dit artikel is puur informatief en moet in geen enkel opzicht worden gezien als advies om iets te doen. Om jou als bezoeker te beschermen, hebben wij dergelijke namen van websites weggelaten of niet benoemd

De kostprijs van een nier in Nederland is nul. Dat heeft te maken met het feit dat een niertransplantatie in Nederland valt onder legale transplantatieprogramma's. Deze transplantatieprogramma's vinden plaats op plekken zoals ziekenhuizen, waarbij gebruik wordt gemaakt van kundig en opgeleid personeel. Doordat deze transplantatieprogramma's betaald worden door de overheid, is het illegaal om geld te vragen voor een nier. Echter, lang niet overal is de kostprijs van een nier nul. In deze blog gaan we je meer vertellen over het verkopen van nieren in Nederland en of dit wel mag, wat de risico's zijn die komen kijken bij een niertransplantatie en hoeveel een nier wereldwijd kost.

kosten van een nier

Mag ik in Nederland mijn nier legaal verkopen?

Wil je graag een tesla kopen of studieschuld aflossen en dacht je eraan om een nier te verkopen? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want in Nederland is het illegaal om een nier te verkopen. Sterker nog, mocht je gepakt worden met het illegaal te koop aanbieden van je nier dan riskeer je ook nog eens een fikse boete of zelfs gevangenisstraf. Ons advies? Doe het niet! Zulk strafbaar feit valt namelijk onder organenhandel wat weer nauw verbonden is met mensenhandel. Dit zal niet alleen zorgen voor een flinke geldboete, maar ook nog eens voor een strafblad! Zulk strafblad kan veel complicaties veroorzaken bij je toekomstige werkgever en dat wil je liever niet meemaken.

Wat zijn risico's bij het verkopen van je nier?

Stel je voor je kiest er toch voor om je nier te verkopen. Waar moet je dan nog rekening mee houden? Ten eerste moet je op zoek gaan naar een zogenaamde "corrupte dokter". Een dokter die werkzaam is in een ziekenhuis of kliniek gaat dit namelijk niet doen omdat hij of zij dan het risico loopt om verbannen te worden als dokter. Je moet dus op zoek gaan naar een dokter die niet beëdigd is en niet werkzaam is binnen een ziekenhuis. Klinkt betrouwbaar toch?. Waar vind je zo'n dokters? Nou dan zou je al moeten kijken in de diepste krochten van het internet, genaamd: "The Darkweb".

Ook interessant  Hoeveel kost een jacuzzi?

Ik heb mijn illegale dokter gevonden wat nu?

Stel je hebt je illegale dokter gevonden die voor jou een niertransplantatie wilt doen. Voordat deze dokter hier akkoord mee stemt moet je hem of haar betalen. Dit gaat meestal via cryptocurrency en dat kan je al snel veel geld kosten. We gaan ervanuit dat dit allemaal gelukt is en je nu jezelf gereed gaat maken voor de operatie.

Hoeveel kost een nier

Vergeet een veilige omgeving

Vergeet alles wat je weet van een schone operatie kamer. Beeld je nu een verlaten kelder/pand in in the middle of nowhere met weinig hygiëne. Klinkt niet ideaal toch? Toch is dit niet ver van de werkelijkheid en zal je in zo'n omgeving deze operatie moeten ondergaan. En anesthesie of veilige verdovingen? Vergeet het maar. Je wordt bewusteloos gebracht en de nier wordt verwijderd. Als je bijkomt is je nier weg uit je lichaam en is deze gereed om verkocht te worden.

Waar breng je je nier heen?

Op internet staan talloze artikelen waarin wordt verteld dat een nier €50000,- of meer waard is. €50000,- zou dus het antwoord zijn op de vraag: "Hoeveel kost een nier?". Toch , zal het voor jou heel moeilijk worden om aan dit bedrag te komen. Hiervoor dien je namelijk iemand direct te kennen die dit nodig heeft. Is dit niet het geval? Dan heb je een tussenpersoon nodig die je in contact brengt en die doet dat natuurlijk ook niet voor niks. Dus dat gaat je geld kosten of een deel van de opbrengst. Kortom je bent bakken vol geld kwijt voor je de nier verkocht hebt.

P.s: een niertransplantatie dient snel te gebeuren. Als je te lang wacht kan het namelijk zijn dat deze afsterft en dus je nier niks meer waard is.

Wat zijn de risico's van een donor niertransplantatie

Aan de andere kant kun je kiezen om je als donor op te geven voor niertransplantatie. Hier krijg je geen geld voor, maar wel eeuwige dankbaarheid van een kennis, vriend, familielid of willekeurig persoon die een nier nodig heeft. Niertransplantaties worden in ziekenhuizen binnen Nederland gedaan met zeer bekwaam personeel en uiterste precisie. Je hoeft dus niet bang te zijn voor infecties of andere problemen tijdens de operatie. Wel moet je er rekening mee houden dat je overgebleven nier ook kan falen en je dus zelf met een probleem zit. Denk hier dan ook goed over na voor je de uiteindelijke beslissing neemt om op een nier verder te leven

Ook interessant  Hoeveel kosten ramen in een overkapping?
nier kosten

Hoeveel kost een nier in het buitenland?

Ten slotte, wat is je nier waard in het buitenland? hieronder geven wij een kort overzicht van nierprijs per land

Sri lanka - €200000,-

Verenigde staten: €150000,-

Pakistan/Iran: €30000-€40000,-

India: €800,-

Je ziet dus dat de kostprijs voor een nier erg verschillen tussen landen. India is verreweg het goedkoopste met slechts €800,- voor een nier. Hierbij moet wel gezegd worden dat dit vaker niet de beste nieren zijn , omdat deze op een gewelddadige wijze en uit noodlot van arme mensen zijn afgepakt. Overigens, zijn de meeste nieren op de zwarte markt op deze manier van mensen afgepakt. Zo zijn er vlak voor de grens van de verenigde staten Kartels die arme mensen overhalen om hun nier te verkopen voor €500,-. Geen fortuin dus.

Wat moet ik nou met mijn nier doen?

Je hebt kunnen lezen dat het verkopen van een nier nog niet zo makkelijk is en er meer komt kijken dan je zou denken. Op de vraag "Hoeveel kost een nier?" heb je nu ook antwoord gekregen. Om het even samen te vatten: In Nederland is je Nier 0 euro waard , in het buitenland maximaal €200000,-. Wat jij wilt doen met je nier is volledig aan jou en dus ook jouw eigen keus. Wel raden we je aan om hier voorzichtig mee om te gaan en goed na te denken. Want eenmaal verwijderd is er geen weg meer terug.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook zeker deze blog Hoeveel kost een toy cleaner.

Recent

Hoeveel kost een goed alarmsysteem?

26/06/2024

Hoeveel kost het theorie-examen?

17/06/2024

Hoeveel kost een groendak?

11/06/2024

Hoeveel kost een dakkapel?

07/06/2024

Hoeveel kost een schoonmaker?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kost een vegan supplement?

|

Hoeveel kost spirituele begeleiding?

|

Hoeveel kost een vaccinatie voor je huisdieren?

Hoeveel kost een veiligheidsonderzoek?

|
© Copyright Hoeveel kost 2024

Onderdeel van DeBetekenisFabriek

hello world!